search in becharkh جستجو در بچرخ
پروفایل
طرز تهیه باقالا قاتوق گیلانی به روش اصیل + عشق رشتی ها
عکس آشپزی با مامان لعیا
ashpazi آشپزی با مامان لعیا
هر لقمه ای که با عشق پخته بشه خوشمزه تره ❤️ دستورهای ساده، طعم های موندگار 👩‍🍳 از آشپزخونه کوچیک من تا دل های بزرگ شما. 🌷

طرز تهیه باقالا قاتوق گیلانی به روش اصیل + عشق رشتی ها

باقلا قاتوق (یا همون باقلا خورش) توی شمال کشور اونقدر محبوبه که مردم براش کلی شعر و ترانه ساختن!
رشتی ها میگن هر کی یه بار بوشو شنیده باشه، دیگه نمی‌تونه عاشقش نشه.😋
یه شعر قدیمی دارن که میگه:

در رشت سه چیز است هر وقت که بخواهی
ترشه تره، باقالی قاتوق، اشپل ماهی

و یه شعر باحال تر هم هست که دل هر رشتی رو میبره و هر وقت باقالا قاتوق درست میکنن میخونن:

باقلا قاتوق جوش کنه (باقلا قاتوق داره می‌جوشه)
هی مره بیهوش کنه (بوش منو بیهوش میکنه 😍)
وقتی که شم بخانه (وقتی اون خانومه یا مامانم می‌پزه)
می مار مره دخانه (مامانم منو صدا می‌زنه)
بیا باقالا قاتوق فاتامان بوکون (بیا باقلا قاتوق بخوریم، که دیگه کارمون ساخته‌ست! 😂)

واقعا هم راست میگن بوی باقلا قاتوق آدمو بیهوش میکنه.

طرز تهیه باقلا قاتق

طرز تهیه باقلا قاتق

برای طرز تهیه باقلا قاتق برای 4 نفر مواد اولیه ای که نیاز دارید رو توی جدول نوشتم
وقتی مواد لازم رو آماده کردین، خیلی راحت طبق آموزش جلو برین
عطر و بوی باقالا قاتوق امروز یه محله رو بیهوش می کنه.

مواد لازممقدار لازم برای ۴ نفر
پاچ باقلا۴۰۰ گرم
شوید خشک۵ قاشق غذاخوری
کره۵۰ گرم
سیر۵ حبه
تخم مرغ۲ عدد
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه۱ قاشق چایخوری

تفت دادن سیر

برای شروع کار، سیرها را ریز رنده کنید و داخل قابلمه‌ای مناسب بریزید
کره رو اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خوش سیر فضا را پر کند
فقط حواستون باشه، سیر خیلی زود می‌سوزه؛ پس کافیه فقط کمی طلایی بشه.

ترکیب مواد

حالا پاچ باقلا رو اضافه کنید و چند دقیقه با سیر تفت دهید تا طعم‌ها به خورد هم بروند
در ادامه، شوید خشک، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را هم بریزید و کمی دیگر تفت دهید تا مواد کاملاً یکدست شوند.

پخت خورش

به اندازه‌ای آب داخل قابلمه بریزید که حدود دو بند انگشت بالاتر از سطح باقلاها باشد
در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورش آرام آرام بپزد و جا بیفتد
باقلا قاتق باید کم آب باشد، پس صبر کنید تا بیشتر آبش تبخیر شود.

افزودن تخم مرغ ها

وقتی خورش غلیظ شد و به روغن افتاد، تخم مرغ ها را یکی یکی داخل قابلمه بشکنید (بدون هم زدن)
درب قابلمه را بگذارید تا تخم‌مرغ‌ها خودش را بگیرند و بپزند.
در پایان، باقلا قاتق خوش عطر و لعاب دار را در ظرف بکشید و کنار برنج شمالی نوش جان کنید.😋

باقلا قاتق

باقلا قاتق

حتما این باقلا قاتق خوشمزه رو درست کنین و نوش جان کنین
حالا دوست دارین آموزش بعدی چی باشه؟

online user 542 نفر آنلاین
نظر خود را بنویسید...
×
عکس آشپزی با مامان لعیا
ashpazi آشپزی با مامان لعیا
هر لقمه ای که با عشق پخته بشه خوشمزه تره ❤️ دستورهای ساده، طعم های موندگار 👩‍🍳 از آشپزخونه کوچیک من تا دل های بزرگ شما. 🌷 2 روز پیش

چرا تخم مرغ را هم نزنیم؟

در باقلا قاتق اصیل شمالی، تخم مرغ نباید هم زده شود
چون اگر تخم مرغ را هم بزنید، بوی زهم آن آزاد می‌شود و طعم خاص و دلچسب خورشت را از بین می برد.

0 dislike icon

عکس آشپزی با مامان لعیا
ashpazi آشپزی با مامان لعیا
هر لقمه ای که با عشق پخته بشه خوشمزه تره ❤️ دستورهای ساده، طعم های موندگار 👩‍🍳 از آشپزخونه کوچیک من تا دل های بزرگ شما. 🌷 2 روز پیش

پاچ باقلا چیست؟

پاچ باقلا در واقع همان باقلای محلی شمالی است که بیشتر در گیلان و مازندران کشت می‌شود
این نوع باقلا معمولاً تازه و سبز است و برای پخت خورشت معروف باقلا قاتق (باقلا خورش) از آن استفاده می‌شود
اگر پاچ باقلا تازه در دسترس ندارید، می‌توانید از باقلا خشک هم استفاده کنید
اگر قصد دارید باقلا قاتق را با باقلای خشک درست کنید، حتماً باقلاها را از شب قبل در آب خیس کنید تا نرم شوند.

0 dislike icon

ببین چطور تاریکی رو میشکافه!!! (واقعاً باور نکردنیه)

من چیزی نمیگم تست چراغ قوه رو گذاشتم خودت ببین
به حدی قوی هستش که بالای 1000 متر رو به راحتی میزنه
باتری 19200 میلی آمپره، یعنی اندازه یه پاور بانک
حتی میشه باهاش گوشیتون هم شارژ کنین!!!
دنبال قوی تر از این نباش با این قیمت تو خریدش شک نکن.

مشاهده قیمت و مشخصات shop
مشاهده قیمت و مشخصات shop
مشاهده قیمت و مشخصات shop
× بعدی قبلی