باقلا قاتوق (یا همون باقلا خورش) توی شمال کشور اونقدر محبوبه که مردم براش کلی شعر و ترانه ساختن!
رشتی ها میگن هر کی یه بار بوشو شنیده باشه، دیگه نمیتونه عاشقش نشه.😋
یه شعر قدیمی دارن که میگه:
در رشت سه چیز است هر وقت که بخواهی
ترشه تره، باقالی قاتوق، اشپل ماهی
و یه شعر باحال تر هم هست که دل هر رشتی رو میبره و هر وقت باقالا قاتوق درست میکنن میخونن:
باقلا قاتوق جوش کنه (باقلا قاتوق داره میجوشه)
هی مره بیهوش کنه (بوش منو بیهوش میکنه 😍)
وقتی که شم بخانه (وقتی اون خانومه یا مامانم میپزه)
می مار مره دخانه (مامانم منو صدا میزنه)
بیا باقالا قاتوق فاتامان بوکون (بیا باقلا قاتوق بخوریم، که دیگه کارمون ساختهست! 😂)
واقعا هم راست میگن بوی باقلا قاتوق آدمو بیهوش میکنه.
برای طرز تهیه باقلا قاتق برای 4 نفر مواد اولیه ای که نیاز دارید رو توی جدول نوشتم
وقتی مواد لازم رو آماده کردین، خیلی راحت طبق آموزش جلو برین
عطر و بوی باقالا قاتوق امروز یه محله رو بیهوش می کنه.
مواد لازم | مقدار لازم برای ۴ نفر |
---|---|
پاچ باقلا | ۴۰۰ گرم |
شوید خشک | ۵ قاشق غذاخوری |
کره | ۵۰ گرم |
سیر | ۵ حبه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
برای شروع کار، سیرها را ریز رنده کنید و داخل قابلمهای مناسب بریزید
کره رو اضافه کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا بوی خوش سیر فضا را پر کند
فقط حواستون باشه، سیر خیلی زود میسوزه؛ پس کافیه فقط کمی طلایی بشه.
حالا پاچ باقلا رو اضافه کنید و چند دقیقه با سیر تفت دهید تا طعمها به خورد هم بروند
در ادامه، شوید خشک، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را هم بریزید و کمی دیگر تفت دهید تا مواد کاملاً یکدست شوند.
به اندازهای آب داخل قابلمه بریزید که حدود دو بند انگشت بالاتر از سطح باقلاها باشد
در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورش آرام آرام بپزد و جا بیفتد
باقلا قاتق باید کم آب باشد، پس صبر کنید تا بیشتر آبش تبخیر شود.
وقتی خورش غلیظ شد و به روغن افتاد، تخم مرغ ها را یکی یکی داخل قابلمه بشکنید (بدون هم زدن)
درب قابلمه را بگذارید تا تخممرغها خودش را بگیرند و بپزند.
در پایان، باقلا قاتق خوش عطر و لعاب دار را در ظرف بکشید و کنار برنج شمالی نوش جان کنید.😋
حتما این باقلا قاتق خوشمزه رو درست کنین و نوش جان کنین
حالا دوست دارین آموزش بعدی چی باشه؟
پاچ باقلا در واقع همان باقلای محلی شمالی است که بیشتر در گیلان و مازندران کشت میشود
این نوع باقلا معمولاً تازه و سبز است و برای پخت خورشت معروف باقلا قاتق (باقلا خورش) از آن استفاده میشود
اگر پاچ باقلا تازه در دسترس ندارید، میتوانید از باقلا خشک هم استفاده کنید
اگر قصد دارید باقلا قاتق را با باقلای خشک درست کنید، حتماً باقلاها را از شب قبل در آب خیس کنید تا نرم شوند.
من چیزی نمیگم تست چراغ قوه رو گذاشتم خودت ببین
به حدی قوی هستش که بالای 1000 متر رو به راحتی میزنه
باتری 19200 میلی آمپره، یعنی اندازه یه پاور بانک
حتی میشه باهاش گوشیتون هم شارژ کنین!!!
دنبال قوی تر از این نباش با این قیمت تو خریدش شک نکن.
مایع خودش خیلی خوشبو هستش و دیر تموم میشه
وقتی هم تموم شد هر عطری که دوست داری میتونی بریزی توش
سه حالت اسپری داره (مداوم، هر چند دقیقه یکبار، یا با فاصله طولانی)
تا وقتی بخوای میتونی پرش کنی و دوباره استفاده کنی.
فقط ببین چقدر چرک از پوست درمیاد!
واقعا حس میکنی پوستت داره نفس میکشه.
راحت توی خونه بدون هزینه پوستتو پاکسازی کن.
چرا تخم مرغ را هم نزنیم؟
در باقلا قاتق اصیل شمالی، تخم مرغ نباید هم زده شود
چون اگر تخم مرغ را هم بزنید، بوی زهم آن آزاد میشود و طعم خاص و دلچسب خورشت را از بین می برد.