اگر میخواید عطر و بوی برنج همه جا رو پر کنه و دونه های برنجتون قد بکشه، این روش رو امتحان کنین
کافیه کمی حوصله کنین تا یه ته دیگ طلایی و خوش رنگ هم نصیبتون بشه!
این راهنمای مرحله به مرحله رو براتون آماده کردم
خیلی راحت قدم به قدم جلو برین و یه برنج آبکش خوش عطر و طعم درست کنین.
برای طرز تهیه برنج آبکش برای 4 نفر مواد اولیه مورد نیاز رو توی جدول نوشتم
وقتی مواد لازم رو آماده کردین، خیلی راحت طبق آموزش جلو برین.
مواد لازم | مقدار برای 4 نفر |
---|---|
برنج | 2 پیمانه |
نمک | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
آب | به مقدار کافی |
ابتدا برنج را پاک کرده و داخل یک کاسه بزرگ میریزیم
سپس روی آن آب میریزیم و چندین بار آب آن را عوض میکنیم تا کاملاً شفاف شود.
حالا حدود یک قاشق غذاخوری نمک به برنج اضافه میکنیم
و برنج را به مدت حدود دو ساعت در همان آب و نمک میگذاریم تا خیس بخورد.
حالا یک قابلمه متناسب با حجم برنج انتخاب کنید
تا نصف قابلمه آب بریزید و روی حرارت زیاد بگذارید تا سریعتر به جوش بیاید
وقتی آب به جوش آمد، یک قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید.
حالا آب برنجی که گذاشته بودین خیس بخوره خالی کنید
بعد برنج را داخل قابلمهی در حال جوش بریزید و با کفگیر کمی هم بزنید تا یکنواخت پخش بشه
اجازه دهید حدود ۸ دقیقه بپزد.
سپس با دو انگشت یک دانه برنج را تست کنید تا میزان پخت را بسنجید
اگر دانهی برنج بین انگشتها له شد (نه خیلی سفت و نه خیلی نرم)، یعنی زمان آبکش کردن رسیده است
در غیر این صورت، کمی دیگر صبر کنید تا بیشتر بپزد
میتوانید دانه برنج را بین دندان امتحان کنید
اگر اطرافش نرم و مغزش کمی سفت بود، آمادهی آبکش کردن است.
بعد از اطمینان از پخت، برنج را در آبکش بریزید و بلافاصله کمی آب سرد روی آن بگیرید تا نشاسته اضافی خارج شود و دانهها از هم جدا بمانند.
آبکش را کمی تکان دهید تا بخار اضافی خارج شود و برنج ها جا به جا شوند و به هم نچسبند
سپس قابلمه را دوباره روی حرارت بگذارید تا کف آن خشک شود
بعد داخل قابلمه کمی روغن بریزید و قابلمه را به آرامی تکان دهید تا کف آن کاملاً به روغن آغشته شود.
در این مرحله اگر قصد دارید ته دیگ سیب زمینی یا نان باشد، کف قابلمه را با ورقه های نازک سیب زمینی یا تکه های نان لواش بپوشانید.
برنج را کفگیر به کفگیر داخل قابلمه بریزید
به هیچ وجه برنج را یک باره داخل قابلمه نریزید
بعد از ریختن برنج، با دسته کفگیر وسط برنج سه سوراخ ایجاد کنید تا بخار بتواند از کف قابلمه خارج شود و برنج بهتر دم بکشد.
حتما از دم کنی استفاده کنید و بعد در قابلمه را بگذارید
بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنید تا برنج به صورت یکنواخت دم بکشد.
ابتدا ۱۰ دقیقه با حرارت متوسط اجازه دهید بخار در برنج بپیچد
سپس حرارت را کم کنید تا برنج حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد
در این مدت، عطر برنج فضای آشپزخانه را پر میکند.
بعد از دم کشیدن کامل، با قاشق آرام دیواره برنج را جدا کنید و سپس برنج را داخل دیس بکشید یا قابلمه را برگردانید تا برنج قالبی و زیبا داشته باشید.
این طرز تهیه برنج آبکش ساده خوشمزه رو حتما درست کنین و نوش جان کنین
البته هرکسی برای درست کردن برنج ابکش یه فوت و فن های خاصی داره! 😋
اگه شما هم روش بهتری بلدی یا ترفند خاصی داری، حتما توی بخش نظرات برامون بنویس
ما عاشق امتحان کردن روشهای جدیدیم!
البته این یه چراغ قوه معمولی نیست
یه چراغ قوه گردن کلفت که هم قیمت یه ساندویچه!
دوستم خریده بود و امتحانشو پس داده بود
من با اطمینان کامل از کاراییش خریدم
3 تا کابل داره که به فندکی و باتری و برق شهری وصل میشه
با پنل خورشیدی هم کار میکنه
تو هم رده های خودش فوق العاده خوش قیمته
راحت توی صندوق عقب جا میشه، تو یک کلام عالی هستش.
از این دستگاه در طول سه سال گذشته ۶ تا برای جاهای مختلف گرفتم
قیمتش در مقابل چیزی که تحویل میگیری واقعاً هیچی نیست
به همه پیشنهاد میکنم بگیرن، چون با این وضع آب ایران (که حتی تو پایتخت TDS بالای ۵۰۰ داریم) واقعاً نیازه
آبی تحویل میگیرین که حتی بهترین مارکهای آب معدنی دنیا هم همچین کیفیتی ندارن.
برنج آبکش نرم
برای این که برنج آبکش نرم تر و خوش عطرتر بشه موقع دم کشیدن کمی کره یا روغن روی سطح برنج هم بریزید.