خورشت بامیه امروز قراره جلوی مهمونا و خانواده برات دلبری کنه
فقط قبلش بگم حتما بخش نظرات رو هم بخونین
برای اینکه دستور پخت رو راحت بتونین اجرا کنین، فوت و فن ها رو انتهای مطلب توی بخش نظرات براتون نوشتم.
برای طرز تهیه خورشت بامیه برای 4 نفر مواد اولیه ای که نیاز دارید رو توی جدول نوشتم
وقتی مواد لازم رو آماده کردین، خیلی راحت طبق آموزش جلو برین
یکی از بهترین روش های پخت خورش بامیه که حتما پیشنهاد میشه.
مواد لازم | مقدار لازم برای ۴ نفر |
---|---|
بامیه | ۳۰۰ گرم |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیر | ۲ حبه |
گوجه فرنگی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
زردچوبه و روغن | به اندازه لازم |
آبلیمو یا آبغوره | به اندازه دلخواه |
برای شروع کار، پیاز و سیر را نگینی و ریز خرد کنید
سپس داخل قابلمهای که برای پخت خورش در نظر دارید، کمی روغن بریزید و مواد را تفت دهید تا سبک و شفاف شوند
بعد کمی زردچوبه به پیاز و سیر اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا رنگ و عطر ادویه کاملاً در مخلوط پخش شود.
گوشت خورشتی را بشویید و به اندازههای قرمه ای متوسط (نه خیلی درشت و نه خیلی ریز) خرد کنید
اگه کوچک باشه ظاهر خورش بد میشه، اگه بزرگ باشه دیرتر مغز پخت میشه.
تکه های گوشت را به قابلمه اضافه کرده و کمی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند
همین مقدار کافی است، چون تفت زیاد باعث سفت شدن گوشت و دیرپز شدن میشه.
پوست گوجهها را جدا کرده و آنها را رنده کنید
سپس گوجه رندهشده را به همراه رب گوجهفرنگی داخل قابلمه بریزید
چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود
تفت دادن رب باعث خوشرنگتر شدن خورش میشه.
حالا حدود ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاد
وقتی آب جوش آمد، حرارت را کم کنید تا گوشت به آرامی بپزد و نرم شود
پخت آهسته باعث میشود خورشت بامیه لعابدار و خوشطعمتر شود.
در این فاصله، بامیهها را تمیز کنید و فقط سر و ته آنها را بگیرید
مراقب باشید بدنه بامیهها زخمی نشود تا در خورش باز نشوند و ظاهرشان حفظ شود.
بامیه های شسته و خشکشده را در تابهای با کمی روغن تفت دهید تا رنگشان کمی تغییر کند
این کار باعث میشود در زمان پخت له نشوند و فرم خود را حفظ کنند.
بعد از حدود دو ساعت، زمانی که گوشت کاملاً پخت، بامیههای تفت داده را به قابلمه اضافه کنید
در این مرحله نمک، فلفل و کمی آبلیمو یا آبغوره هم برای خوشطعم شدن خورش اضافه کنید.
اجازه دهید خورش بامیه حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا بامیهها بپزند و خورش غلیظ و جاافتاده شود.
توجه داشته باشید که ماندن طولانیمدت بامیه روی حرارت باعث له شدن آن میشود
پس به محض جا افتادن، خورش را از روی حرارت بردارید و همراه برنج سرو کنید.
این خورشت بامیه خوشمزه رو حتما درست کنین و نوش جان کنین
دوست دارین آموزش بعدی چی باشه؟
هر کسی برای خورشت بامیه یه فوت و فن های خاصی داره!
اگه شما هم روش خوشمزه تری بلدی یا ترفند خاصی داری، حتما توی بخش نظرات برامون بنویس
ما عاشق امتحان کردن روشهای جدیدیم!
برای طرز تهیه خورش بامیه با مرغ مقدار بیشتری مرغ داخل خورش بریزید
دستور پخت این خورش با گوشت قرمز و گوشت مرغ تفاوتی با هم ندارد.
خورش بامیه یکی از غذاهای اصیل و محبوب جنوب کشور است که عطر و طعم تندی دارد و معمولاً با ادویههایی مثل فلفل قرمز، زنجبیل و پاپریکا تهیه میشود
البته در این دستور فلفل قرمز و پودر زنجبیل را حذف کردیم تا طعم خورش را کمی ملایمتر کنیم تا برای همه ذائقهها مناسب باشد
اگر شما اهل غذاهای تند هستید، میتوانید نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز و همین مقدار پودر زنجبیل به خورش اضافه کنید تا طعم جنوبیاش کامل شود.
چون نرم و لطیفه میتونی همیشه توش زندگی کنی😂
بهترین هدیه اول برای خودت بعد برای کسی که دوستش داری
من برای دخترم خریدم بیشتر از حد انتظارم ذوق کرد
هنوز قانع نشدی پتو کوسه ای بخری؟ ویدیو رو ببین😂🤣
دیدی موقع دویدن به نفس نفس می افتی یا حس سوزش سینه داری؟
قشنگ حس میکنی ریه هات سبک تر شده و راحت تر نفس میکشی.
قیمت خاصی نداره، امتحان کن و خودت معجزشو ببین.
قیمتش هم ارزونه، چند تا بگیر توی فریزر داشته باش.
جلوگیری از لیز شدن بامیه
یکی از مشکلاتی که بعضیها در پخت خورش بامیه تجربه میکنند، لزج و لیز شدن خورش بامیه است
اما با رعایت چند نکته ساده میتوانید این مشکل را بهراحتی برطرف کنید:
استفاده از بامیه ریز
از بامیه های خیلی بزرگ استفاده نکنید، بامیه های کوچک بافت سفتتر و منسجمتری دارند و در زمان پخت باز نمیشوند.
دقت در تمیز کردن
هنگام پاک کردن بامیهها فقط سر و ته آن را جدا کنید و به بدنه آن آسیب نزنید تا در زمان پخت سالم بماند.
پخت با حرارت ملایم
خورش بامیه باید با شعلهی کم و آرام پخته شود، حرارت زیاد باعث وا رفتن بامیه و لزج شدن خورش میشود.
هم زدن با احتیاط
پس از پخت، بامیه ها بسیار نرم میشوند، بنابراین خورش را زیاد هم نزنید تا ظاهر بامیهها حفظ شود و خورش خوشقیافه بماند.