مگه کسی رو داریم که عاشق خورشت فسنجون نباشه؟
این راهنمای مرحله به مرحله رو آماده کردم تا راحت یه فسنجون اصیل درست کنی
با عطر و بوی غذای امروز قراره یه محله بیهوش بشن
حتما بخش نظرات رو هم بخونین، یه سری فوت و فن خوشمزه تر شدن فسنجون رو اونجا براتون نوشتم.
برای طرز تهیه فسنجان با مرغ برای 4 نفر مواد اولیه مورد نیاز رو توی جدول براتون نوشتم
وقتی مواد لازم رو آماده کردین، خیلی راحت طبق آموزش جلو برین
طعم این فسنجون هیچوقت از یاد مهمون هاتون نمیره.
مواد لازم | مقدار مواد برای ۴ نفر |
---|---|
سینه یا ران مرغ | ۴ تکه |
مغز گردو | ۳۰۰ گرم |
رب انار | ۲ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن مایع | به اندازه کافی |
اول مرغها رو تمیز کنید و پوست های اضافیشون رو بگیرید
بعد خوب بشورید و بذارید آب اضافیشون بره
حالا کمی نمک، فلفل سیاه و ادویههای دلخواهتون روش بپاشید تا مزهدار بشن
اگه وقت دارید، مرغ رو داخل یه ظرف دربسته بذارید و چند ساعت توی یخچال نگه دارید تا ادویهها کاملا به خوردش بره.
بعد پیاز رو ریز نگینی کنید و با مقدار کمی روغن داخل قابلمه ای که برای خورش آماده کردین بریزید
بذارید روی حرارت ملایم تفت بخوره تا سبک و طلایی روشن بشه
وقتی پیاز کمی سرخ شد، زردچوبه رو اضافه کنید و خوب هم بزنید تا رنگ و عطرش آزاد بشه.
گردوها رو داخل میکسر یا آسیاب بریزید تا کاملا پودر بشن
گردوها رو باید تا حدی آسیاب کنید که به خمیر تبدیل بشه
این باعث میشه گردو خوب روغن بندازه و خورشت فسنجون غلیظ تر بشه
بعد گردو رو به قابلمه اضافه کنید و حدود یک دقیقه تفت بدید
دقت کنید بیشتر از این تفت ندید چون گردو میسوزه و طعم تلخ پیدا میکنه.
بعد از تفت کوتاه گردو، حدود ۶ تا ۷ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید
در قابلمه رو بذارید تا خورش شروع به جوشیدن کنه.
حرارت رو اول زیاد کنید تا آب زودتر جوش بیاد
بعد کم کنید و بذارید خورش با حرارت ملایم بجوشه
گردو به مرور زمان روغن میاندازه، این مرحله چیزی حدود ۲ تا ۳ ساعت زمان میبره.
وقتی گردو روغن انداخت، نوبت اضافه کردن رب اناره
اگه دوست دارید فسنجونتون مثل فسنجان گیلانی ترش بشه، از رب انار ترش بیشتری استفاده کنید
برای خوشرنگ شدن خورش توی این مرحله میتونید یه قاشق رب گوجه اضافه کنید
رب گوجه فرنگی رنگ خورشت رو نارنجی تر میکنه.
حالا که خورش داره روغن میندازه وقتشه مرغ هارو آماده کنید
مرغهای مزهدار شده رو از یخچال دربیارید و در روغن سرخ کنید تا حسابی طلایی بشن
این کار باعث میشه مرغ داخل خورش ظاهر و طعم بهتری پیدا کنه.
حالا مرغهای سرخشده رو به همراه زعفران دم کرده به قابلمه خورش اضافه کنید
اگه خورشت فسنجان با طعم ملس دوست دارید توی این مرحله کمی شکر هم اضافه کنید.
خورش رو دوباره روی حرارت ملایم بذارید و حدود یک تا یک و نیم ساعت صبر کنید تا کاملا جا بیفته
راز فسنجون اصیل خوشمزه، صبر و حرارت ملایمه.
وقتی فسنجون به روغن افتاد و غلیظ شد، آماده سرو هستش
این خورش باید کم آب باشه، درست مثل قورمه سبزی یا خورش کرفس
حالا داخل ظرف بکشید و با برنج کته یا دمی نوش جان کنید.
این طرز تهیه فسنجون با مرغ خوشمزه رو حتما درست کنین و نوش جان کنین
اگه سوالی داشتین بپرسین یا خودم یا بقیه عزیزانی که میخونن راهنماییتون میکنیم.
یکی از روشهای قدیمی و کارآمد برای اینکه فسنجون بیشتر روغن بیندازه، استفاده از یخه
وقتی خورش کمی غلیظ شد و مواد بهخوبی با هم ترکیب شدن، چند تکه یخ کوچک داخل خورش بندازید
این شوک حرارتی باعث میشه روغن گردو راحتتر آزاد بشه
یادتون باشه بعد از انداختن یخ، خورش رو هم نزنید و بذارید با حرارت ملایم به آرامی بپزه.
گردو مهمترین مادهی تشکیلدهندهی خورشت فسنجان هستش
کیفیت و تازگی گردو مستقیماً روی طعم، رنگ و روغن انداختن خورش تأثیر داره
برای پخت یک فسنجان اصیل و خوشمزه، بهتره همیشه از گردوی ایرانی و پرروغن استفاده کنید
گردوهای کهنه که مدت زیادی از خشک شدنشون گذشته، معمولاً باعث میشن خورش خوب روغن نندازه
یک ترفند ساده موقع خرید گردو اینه که کمی از مغز گردو رو بین دو انگشت فشار بدید
اگر دستتون کمی چرب شد، یعنی گردو تازه و روغنیه و بهترین انتخاب برای فسنجونه.
من چیزی نمیگم تست چراغ قوه رو گذاشتم خودت ببین
به حدی قوی هستش که بالای 1000 متر رو به راحتی میزنه
باتری 19200 میلی آمپره، یعنی اندازه یه پاور بانک
حتی میشه باهاش گوشیتون هم شارژ کنین!!!
دنبال قوی تر از این نباش با این قیمت تو خریدش شک نکن.
فسنجان از اون دسته خورشهاست که برای خوشمزه شدن نیاز به صبر داره
این خورش باید ساعتها روی حرارت ملایم بمونه تا گردوها روغن بندازن و طعمها با هم یکی بشن
بهطور معمول زمان پخت فسنجون بین ۵ تا ۷ ساعت متغیره و بستگی به نوع گردو و شدت حرارت داره
هر چی بیشتر روی شعلهی ملایم بمونه، رنگش تیرهتر و مزهاش عمیقتر میشه
برای اینکه حرارت یکنواخت بمونه و خورش نسوزه، میتونید از شعلهپخشکن استفاده کنین
اینطوری خورش آرامآرام میپزه و در نهایت جاافتاده و بینظیر میشه.
قیمتش هم ارزونه، چند تا بگیر توی فریزر داشته باش.
خب اینکه ماشینو تمیز و براق میکنه که دیگه واضحه.
حجم بسیار زیاد و قیمت بسیار عالی، دم تولید کننده گرم!!!
فسنجان ملس یا ترش
طعم اصلی فسنجان به رب انار برمیگرده
اگر طرفدار خورش ترش هستید، باید رب انار ترش بیشتری بریزید
اما اگه مزهی ملس رو بیشتر میپسندید، بهترین کار اینه که رب انار رو با کمی شکر ترکیب کنید
شکر رو یک باره نریزید، بلکه بهتدریج اضافه کنید و هر بار مزه کنید تا دقیقاً به طعم دلخواه برسید
اینطوری میتونید فسنجونی درست کنید که مطابق سلیقهی خودتون باشه.