search in becharkh جستجو در بچرخ
پروفایل
طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی + فوت و فن مهم رستورانی
عکس آشپزی با مامان لعیا
ashpazi آشپزی با مامان لعیا
هر لقمه ای که با عشق پخته بشه خوشمزه تره ❤️ دستورهای ساده، طعم های موندگار 👩‍🍳 از آشپزخونه کوچیک من تا دل های بزرگ شما. 🌷

طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی + فوت و فن مهم رستورانی

امروز میخوام یه خورشت قیمه آموزش بدم که طعمش هیچوقت از یاد مهمون هاتون نمیره
تمام نکات رو مرحله به مرحله مینویسم که راحت بتونین طبق مراحل درست کنین
حتما بخش نظرات رو هم بخونین چون یه سری فوت و فن خورش قیمه رو اونجا براتون نوشتم
درست کنین و نوش جان کنید جای مارو هم خالی کنین.

طرز تهيه خورشت قيمه

طرز تهيه خورشت قيمه

برای طرز تهیه خورش قیمه برای 4 نفر مواد اولیه ای که نیازه رو براتون توی جدول نوشتم
وقتی مواد لازم رو آماده کردین، خیلی راحت طبق آموزش جلو برین
طعم این قیمه هیچوقت از یاد مهمون هاتون نمیره.

مواد لازممقدار برای ۴ نفر
گوشت خورشتی۳۰۰ گرم
لپه۱۵۰ گرم
پیاز۲ عدد متوسط
سیب زمینی۲ عدد
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی۴ عدد
زردچوبه و روغنبه اندازه کافی
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
زعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوری

آماده سازی لپه

برای شروع کار، لپه‌ها رو باید از چند ساعت قبل در یک کاسه آب بخیسانید
بهتره لپه رو از شب قبل بخیسونید و در این مدت یکی دو بار آبش رو عوض کنید
این کار هم باعث میشه نفخشون گرفته بشه، هم زمان پختشون کمتر بشه و خورش زودتر آماده بشه.

تفت دادن پیاز

حالا دو تا پیاز رو ریز نگینی خرد کنید تا برای تفت دادن آماده بشن
پیازهای خرد شده رو داخل قابلمه‌ای که برای خورش قیمه انتخاب کردید با کمی روغن تفت بدید تا نرم و شفاف بشن
بعد کمی زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید تا عطر ادویه به خوبی آزاد بشه.

خرد کردن گوشت

گوشت خورشتی (گوسفند یا گوساله) رو بشورید و به اندازه قورمه‌ای خرد کنید
دقت کنید که نه خیلی ریز باشه که ظاهر خورش خراب بشه و نه خیلی درشت که دیر بپزه.

اضافه کردن گوشت به پیاز

اگر از گوشت گوسفندی استفاده می‌کنید، تکه‌ها رو کمی بزرگ‌تر بگیرید چون موقع پخت کوچیک‌تر میشه
حالا گوشت‌های خرد شده رو به قابلمه اضافه کنید.

تفت دادن گوشت

چند دقیقه گوشت رو با پیاز تفت بدید تا رنگش تغییر کنه و کمی سرخ بشه
این مرحله سرخ شدن خیلی مهمه چون هم طعم گوشت بهتر میشه، هم خورشت قیمه خوشمزه تر در میاد.
خیلی هم زیاده‌روی نکنید!
اگه گوشت بیش از حد سرخ بشه سفت و دیرپز میشه
همین که کمی رنگ گرفت کافیه.

اضافه کردن رب گوجه

حالا رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و خوب تفت بدید تا خامی رب گرفته بشه و رنگش یه کم سرخ تر بشه
این کار باعث میشه خورش هم خوشرنگ‌تر بشه هم خوشمزه‌تر
حواستون باشه رب گوجه رو زیاد تفت ندید چون می‌سوزه و خورش مزه تلخی می‌گیره.

افزودن لپه به خورش

 بعد از اینکه رب خوب سرخ شد، لپه های آبکش شده رو اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدید تا خامی‌شون گرفته بشه.

اضافه کردن آب و شروع پخت

حالا حدود چهار لیوان آب داخل قابلمه بریزید و حرارت رو زیاد کنید تا بجوشه
وقتی به جوش اومد، شعله رو کم کنید تا گوشت و لپه با آرامش حدود یک و نیم تا دو ساعت بپزن.

آماده سازی لیمو عمانی

لیمو عمانی ها رو از وسط نصف کنید و حتما تخمه‌هاشون رو دربیارید
چون عامل اصلی تلخ شدن خورش قیمه همین تخمه‌ها هستن
وقتی گوشت و لپه پختن، لیموها رو به خورش اضافه کنید.

افزودن ادویه و زعفران

در این مرحله زعفران دم کرده، کمی نمک و فلفل سیاه رو به خورش اضافه کنید
برای اینکه خورشتون طعم قیمه های نذری رو بگیره، می‌تونید یک قاشق چای‌خوری دارچین هم اضافه کنید.

نکته مهم درباره دارچین

اگه دارچین رو از اول داخل خورش بریزید، رنگ خورش تیره میشه
بهترین زمان برای اضافه کردنش، مراحل پایانی پخته
یا می‌تونید از چوب دارچین استفاده کنید و همون ابتدای پخت بذارید توی قابلمه.

مشاهده قیمت و مشخصات shop

آماده کردن سیب زمینی ها

بعد از اینکه ادویه‌ها رو ریختید، شعله رو خیلی ملایم کنید تا خورش کم کم جا بیفته
حالا برای قیمه مجلسی سیب‌زمینی‌ها رو پوست بگیرید و خلالی نازک خرد کنید.

از بین بردن نشاسته سیب زمینی

سیب زمینی های خلالی رو چند بار با آب سرد بشورید تا نشاسته اضافی‌شون بره
می‌تونید حدود ۱۵ دقیقه هم توی آب سرد بذارید.

خشک کردن سیب زمینی

بعد از شستن، سیب زمینی ها رو آبکش کنید و با یک دستمال تمیز خشک کنید
نشاسته زیاد باعث میشه موقع سرخ شدن به هم بچسبن، پس این مرحله رو دست کم نگیرید.

سرخ کردن سیب زمینی

حالا سیب زمینی ها رو در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و خوشمزه بشن
حتما کمی زردچوبه هم موقع سرخ کردن اضافه کنید تا خوش رنگ تر بشن
وقتی خورش غلیظ شد، از روی حرارت بردارید و داخل ظرف سرو بکشید.

سرو نهایی خورش

خورش قیمه باید نه خیلی غلیظ باشه و نه آبکی
بعد از اینکه توی ظرف کشیدید، روش رو با سیب‌زمینی سرخ‌شده تزیین کنید و در کنار برنج سرو کنید.

خورشت قیمه

خورشت قیمه

این خورشت قیمه خوشمزه رو حتما درست کنین و نوش جان کنین
اگه سوالی داشتین بپرسین من یا بقیه عزیزانی که میخونن راهنماییتون میکنیم.

online user 540 نفر آنلاین
نظر خود را بنویسید...
×
عکس آشپزی با مامان لعیا
ashpazi آشپزی با مامان لعیا
هر لقمه ای که با عشق پخته بشه خوشمزه تره ❤️ دستورهای ساده، طعم های موندگار 👩‍🍳 از آشپزخونه کوچیک من تا دل های بزرگ شما. 🌷 2 هفته پیش

تلخ شدن قیمه

گاهی برای مبتدی ها پیش میاد که خورش قیمه به جای خوشمزه شدن، تلخ درمیاد
بیشتر وقت‌ها دلیلش یکی از این دوتاست:
سوزوندن رب گوجه
یا اضافه کردن عجولانه لیمو عمانی.

لیمو عمانی

لیمو عمانی رو هیچ وقت از اول پخت داخل قابلمه نریزید
بهترین زمان اضافه کردنش، نیم ساعت آخر پخته
اینجوری هم خورش تلخ نمیشه، هم طعم خیلی بهتری می‌گیره.
نکته خیلی مهم: قبل از انداختن لیموها، حتما تخمه هاشون رو دربیارید چون اون‌ها عامل اصلی تلخ شدن هستن.

رب گوجه فرنگی

رب باید فقط در حد گرفتن بوی خامی و کمی سرخ شدن تفت داده بشه
اگه زیادی سرخ بشه، هم طعم خورش تلخ میشه هم رنگش خراب میشه.

0 dislike icon

عکس آشپزی با مامان لعیا
ashpazi آشپزی با مامان لعیا
هر لقمه ای که با عشق پخته بشه خوشمزه تره ❤️ دستورهای ساده، طعم های موندگار 👩‍🍳 از آشپزخونه کوچیک من تا دل های بزرگ شما. 🌷 2 هفته پیش

برای خوش رنگ شدن خورشت قیمه چه باید کرد؟

یکی از اصلی ترین رازهای خوشرنگ شدن قیمه استفاده از زعفرانه
همون چیزی که توی قیمه‌های نذری حسابی خودشو نشون میده، هرچی زعفران بیشتر، رنگ و عطر خورش بهتر.
از طرف دیگه تفت دادن رب گوجه هم خیلی مهمه
وقتی رب خوب سرخ بشه، رنگ خورشت قیمه قرمزتر و خوشگل‌تر میشه
ولی یادتون باشه نسوزه چون هم رنگ رو خراب می‌کنه هم طعم خورش رو تلخ می‌کنه
برای نتیجه عالی‌تر، استفاده از رب خانگی بهترین انتخابه.

0 dislike icon

عکس آشپزی با مامان لعیا
ashpazi آشپزی با مامان لعیا
هر لقمه ای که با عشق پخته بشه خوشمزه تره ❤️ دستورهای ساده، طعم های موندگار 👩‍🍳 از آشپزخونه کوچیک من تا دل های بزرگ شما. 🌷 2 هفته پیش

فوت و فن خورش قیمه

حالا چند تا فوت و فن خورش قیمه رو بگم که روی طعم قیمه خیلی تاثیر دارن.

  1. اگه می‌خواید خورش قیمه خوشمزه تر بشه، همراه گوشت یه قلم گوسفند هم اضافه کنید
  2. برای داشتن طعم قیمه نذری، دارچین فراموش نشه، اما زود نریزید چون رنگ خورش رو تیره می‌کنه.
  3. لیمو عمانی رو در یک ساعت آخر پخت اضافه کنید تا نه خورش تلخ بشه و نه لیموها له و بدظاهر بشن.
  4. برای اینکه سیب‌زمینی خلالی‌هاتون به هم نچسبن، بعد از خرد کردن چند بار با آب سرد بشورید
    بعد خشک کنید و در روغن داغ سرخ کنید.
  5. اگه با زودپز درست می‌کنید، اول نیم ساعت گوشت رو بپزید، بعد لپه رو اضافه کنید
    اگه همزمان بریزید لپه‌ها له میشن.
  6. برای اینکه خورش سریع تر روغن بندازه می‌تونید دو قالب یخ کوچیک داخلش بندازید
    البته بهترین کار اینه که زمان کافی بدید تا خورش روی شعله کم خودش جا بیفته
    اینطوری به صورت طبیعی خودش روغن میندازه
  7. زعفران اختیاریه ولی حسابی رنگ و عطر قیمه رو خاص می‌کنه.
0 dislike icon

هر میوه‌ای میخوای بریز توش

حتی یخ و میوه یخ زده و بستنی و خرما و … اصلا فرقی نمیکنه

  • حتی هویج هم برات پودر میکنه!
  • توی کمتر از یک دقیقه هم ظرفشو بشور و تمام!

یه عمر برات کار میکنه و واقعا هر روز به دردت میخوره.

مشاهده قیمت و مشخصات shop
مشاهده قیمت و مشخصات shop
مشاهده قیمت و مشخصات shop
× بعدی قبلی