امروز میخوام یه خورشت قیمه آموزش بدم که طعمش هیچوقت از یاد مهمون هاتون نمیره
تمام نکات رو مرحله به مرحله مینویسم که راحت بتونین طبق مراحل درست کنین
حتما بخش نظرات رو هم بخونین چون یه سری فوت و فن خورش قیمه رو اونجا براتون نوشتم
درست کنین و نوش جان کنید جای مارو هم خالی کنین.
برای طرز تهیه خورش قیمه برای 4 نفر مواد اولیه ای که نیازه رو براتون توی جدول نوشتم
وقتی مواد لازم رو آماده کردین، خیلی راحت طبق آموزش جلو برین
طعم این قیمه هیچوقت از یاد مهمون هاتون نمیره.
مواد لازم | مقدار برای ۴ نفر |
---|---|
گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
لپه | ۱۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سیب زمینی | ۲ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی | ۴ عدد |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
برای شروع کار، لپهها رو باید از چند ساعت قبل در یک کاسه آب بخیسانید
بهتره لپه رو از شب قبل بخیسونید و در این مدت یکی دو بار آبش رو عوض کنید
این کار هم باعث میشه نفخشون گرفته بشه، هم زمان پختشون کمتر بشه و خورش زودتر آماده بشه.
حالا دو تا پیاز رو ریز نگینی خرد کنید تا برای تفت دادن آماده بشن
پیازهای خرد شده رو داخل قابلمهای که برای خورش قیمه انتخاب کردید با کمی روغن تفت بدید تا نرم و شفاف بشن
بعد کمی زردچوبه اضافه کنید و هم بزنید تا عطر ادویه به خوبی آزاد بشه.
گوشت خورشتی (گوسفند یا گوساله) رو بشورید و به اندازه قورمهای خرد کنید
دقت کنید که نه خیلی ریز باشه که ظاهر خورش خراب بشه و نه خیلی درشت که دیر بپزه.
اگر از گوشت گوسفندی استفاده میکنید، تکهها رو کمی بزرگتر بگیرید چون موقع پخت کوچیکتر میشه
حالا گوشتهای خرد شده رو به قابلمه اضافه کنید.
چند دقیقه گوشت رو با پیاز تفت بدید تا رنگش تغییر کنه و کمی سرخ بشه
این مرحله سرخ شدن خیلی مهمه چون هم طعم گوشت بهتر میشه، هم خورشت قیمه خوشمزه تر در میاد.
خیلی هم زیادهروی نکنید!
اگه گوشت بیش از حد سرخ بشه سفت و دیرپز میشه
همین که کمی رنگ گرفت کافیه.
حالا رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و خوب تفت بدید تا خامی رب گرفته بشه و رنگش یه کم سرخ تر بشه
این کار باعث میشه خورش هم خوشرنگتر بشه هم خوشمزهتر
حواستون باشه رب گوجه رو زیاد تفت ندید چون میسوزه و خورش مزه تلخی میگیره.
بعد از اینکه رب خوب سرخ شد، لپه های آبکش شده رو اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدید تا خامیشون گرفته بشه.
حالا حدود چهار لیوان آب داخل قابلمه بریزید و حرارت رو زیاد کنید تا بجوشه
وقتی به جوش اومد، شعله رو کم کنید تا گوشت و لپه با آرامش حدود یک و نیم تا دو ساعت بپزن.
لیمو عمانی ها رو از وسط نصف کنید و حتما تخمههاشون رو دربیارید
چون عامل اصلی تلخ شدن خورش قیمه همین تخمهها هستن
وقتی گوشت و لپه پختن، لیموها رو به خورش اضافه کنید.
در این مرحله زعفران دم کرده، کمی نمک و فلفل سیاه رو به خورش اضافه کنید
برای اینکه خورشتون طعم قیمه های نذری رو بگیره، میتونید یک قاشق چایخوری دارچین هم اضافه کنید.
اگه دارچین رو از اول داخل خورش بریزید، رنگ خورش تیره میشه
بهترین زمان برای اضافه کردنش، مراحل پایانی پخته
یا میتونید از چوب دارچین استفاده کنید و همون ابتدای پخت بذارید توی قابلمه.
من چیزی نمیگم تست چراغ قوه رو گذاشتم خودت ببین
به حدی قوی هستش که بالای 1000 متر رو به راحتی میزنه
باتری 19200 میلی آمپره، یعنی اندازه یه پاور بانک
حتی میشه باهاش گوشیتون هم شارژ کنین!!!
دنبال قوی تر از این نباش با این قیمت تو خریدش شک نکن.
بعد از اینکه ادویهها رو ریختید، شعله رو خیلی ملایم کنید تا خورش کم کم جا بیفته
حالا برای قیمه مجلسی سیبزمینیها رو پوست بگیرید و خلالی نازک خرد کنید.
سیب زمینی های خلالی رو چند بار با آب سرد بشورید تا نشاسته اضافیشون بره
میتونید حدود ۱۵ دقیقه هم توی آب سرد بذارید.
بعد از شستن، سیب زمینی ها رو آبکش کنید و با یک دستمال تمیز خشک کنید
نشاسته زیاد باعث میشه موقع سرخ شدن به هم بچسبن، پس این مرحله رو دست کم نگیرید.
حالا سیب زمینی ها رو در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و خوشمزه بشن
حتما کمی زردچوبه هم موقع سرخ کردن اضافه کنید تا خوش رنگ تر بشن
وقتی خورش غلیظ شد، از روی حرارت بردارید و داخل ظرف سرو بکشید.
خورش قیمه باید نه خیلی غلیظ باشه و نه آبکی
بعد از اینکه توی ظرف کشیدید، روش رو با سیبزمینی سرخشده تزیین کنید و در کنار برنج سرو کنید.
این خورشت قیمه خوشمزه رو حتما درست کنین و نوش جان کنین
اگه سوالی داشتین بپرسین من یا بقیه عزیزانی که میخونن راهنماییتون میکنیم.
گاهی برای مبتدی ها پیش میاد که خورش قیمه به جای خوشمزه شدن، تلخ درمیاد
بیشتر وقتها دلیلش یکی از این دوتاست:
سوزوندن رب گوجه
یا اضافه کردن عجولانه لیمو عمانی.
لیمو عمانی رو هیچ وقت از اول پخت داخل قابلمه نریزید
بهترین زمان اضافه کردنش، نیم ساعت آخر پخته
اینجوری هم خورش تلخ نمیشه، هم طعم خیلی بهتری میگیره.
نکته خیلی مهم: قبل از انداختن لیموها، حتما تخمه هاشون رو دربیارید چون اونها عامل اصلی تلخ شدن هستن.
رب باید فقط در حد گرفتن بوی خامی و کمی سرخ شدن تفت داده بشه
اگه زیادی سرخ بشه، هم طعم خورش تلخ میشه هم رنگش خراب میشه.
یکی از اصلی ترین رازهای خوشرنگ شدن قیمه استفاده از زعفرانه
همون چیزی که توی قیمههای نذری حسابی خودشو نشون میده، هرچی زعفران بیشتر، رنگ و عطر خورش بهتر.
از طرف دیگه تفت دادن رب گوجه هم خیلی مهمه
وقتی رب خوب سرخ بشه، رنگ خورشت قیمه قرمزتر و خوشگلتر میشه
ولی یادتون باشه نسوزه چون هم رنگ رو خراب میکنه هم طعم خورش رو تلخ میکنه
برای نتیجه عالیتر، استفاده از رب خانگی بهترین انتخابه.
حتی یخ و میوه یخ زده و بستنی و خرما و … اصلا فرقی نمیکنه
یه عمر برات کار میکنه و واقعا هر روز به دردت میخوره.
قیمتش هم ارزونه، چند تا بگیر توی فریزر داشته باش.
دیدی موقع دویدن به نفس نفس می افتی یا حس سوزش سینه داری؟
قشنگ حس میکنی ریه هات سبک تر شده و راحت تر نفس میکشی.
قیمت خاصی نداره، امتحان کن و خودت معجزشو ببین.
فوت و فن خورش قیمه
حالا چند تا فوت و فن خورش قیمه رو بگم که روی طعم قیمه خیلی تاثیر دارن.
بعد خشک کنید و در روغن داغ سرخ کنید.
اگه همزمان بریزید لپهها له میشن.
البته بهترین کار اینه که زمان کافی بدید تا خورش روی شعله کم خودش جا بیفته
اینطوری به صورت طبیعی خودش روغن میندازه