این روش بدون شک بهترین طرز تهیه مرغ مجلسی هستش
مرغ انقدر نرم و خوشمزه و لذیذ میشه که دلتون نمیاد به کسی بدین.
یه عطر و بویی توی خونه میپیچه که آدمو بیهوش میکنه
انقدر ساده درست میشه که باور نمیکنید!!!
توی این روش مرغ توی آب پیاز و آب خودش میپزه.
مواد لازم | مقدار برای ۴ نفر |
---|---|
ران یا سینه مرغ | ۴ تکه |
رب گوجه فرنگی | ۴ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۳ عدد بزرگ |
زعفران دم کرده | نصف استکان |
فلفل دلمه ای | نصف فلفل دلمه ای کوچک |
سیر | ۱ حبه خیلی کوچک |
هویج | نصف هویج |
نمک، زردچوبه، فلفل قرمز | به مقدار کافی |
خب قبل اینکه بریم سراغ طرز تهیه مرغ مجلسی خوشمزمون یه نکته رو بگم
هیچ وقت هویج و فلفل دلمه ای رو بیشتر از مقدار گفته شده نریزید، زیادیشون کل طعم مرغ رو میپوشونه
به همون مقداری که نوشتم استفاده کنین کافیه، بیشتر نریزید.
توی این روش آب نمیریزم و مواد قراره توی آب پیاز و مرغ بپزن
اول پیاز هارو خلال کنین و کف ظرف بریزین
بعد فلفل دلمه ای خرد شده، سیر خرد شده و هویج خلالی رو روی پیاز پخش کنین
پیاز حتما کف ظرف پخش بشه و بقیه مواد روش بیاد.
حالا مرغ هارو روی مواد بچینید، مرغ ها به هیچ وجه نباید روی هم باشه تا خوب آب بندازه و پخته بشه
خیلی جاها دیدم که اولش مرغ رو سرخ میکنن این کار کاملا اشتباهه
وقتی شما مرغ خام رو سرخ میکنید منافذش بسته میشه و بوی زهم مرغ از داخلش خارج نمیشه
پس یا به این روشی که من الان بهتون میگم درست کنین یا این که اول آبپز کنین بعد سرخ کنین.
الان وقتشه کمی روغن روی مرغها بریزید
نگران زیادیش نباشید، چون آخر کار روغن روی غذا جمع میشه و میتونید جداش کنید
یه برگ بو کوچیک هم میتونید بندازید توی قابلمه.
حالا بریم سراغ سس، که بخش مهم غذاست
توی یه قابلمه دیگه کمی روغن بریزید
چهار قاشق رب گوجه فرنگی رو با زردچوبه، نمک و فلفل قرمز سرخ کنید
قشنگ سرخش کنین که هم ادویه ها از خامی در بیاد و هم رب طعم و رنگش عوض بشه
بعد یه ذره آب بریزید فقط در حدی که رب رقیق بشه
بعد زعفرون دم کرده رو بهش اضافه کنین.
حالا این رب خوش رنگ و خوشبو رو روی مرغها بریزید
همهی مرغ باید آغشته به این سس بشه، بعد در قابلمه رو محکم ببندید
در قابلمه نباید باز بشه، چون اگه بخار خارج بشه، مرغ خشک میشه و آب نمیندازه.
حالا وقتشه گاز رو روشن کنید و شعله رو بذارید روی کمترین حالت ممکن
این غذا صبر میخواد، حداقل ۳ ساعت زمان لازم داره، ولی واقعا ارزششو داره
توی این مدت مرغ کم کم آب میندازه، پیازها کاراملی میشن، همهی طعمها با هم قاطی میشن
اگه شعله زیاد باشه، مرغ خشک میشه و پیاز میسوزه
اگه شعله خیلی کم باشه و زمان بدین، مرغ شما مثل کره نرم میشه و وقتی با قاشق میزنید، گوشت از استخون جدا میشه.
دیگه بهش دست نزنین و به هیچ وجه درشو باز نکنین
این روش چون آب نداره در به هیچ وجه نباید باز بشه تا مرغ و پیاز قشنگ آب بندازن
پس باهاش هیچ کاری نداشته باشین و بذارین چند ساعت قشنگ بپزه و طعم ها داخل مرغ بره.
وقتی در قابلمه رو بعد از چند ساعت باز کنید، یه مرغ مجلسی رستورانی دارید با سسی غلیظ، خوش رنگ، بوی زعفرون و پیاز کاراملی
این غذا کنار برنج زعفرونی و حتی پلو سفید یه شاهکار کامل میشه.
حتما درست کنین و نتیجهشو بهم بگین
اگه سوالی داشتین بپرسین حتما خودم یا بقیه دوستانی که میخونن راهنماییتون میکنیم.
یکی از مشکلات رایج اینه که میپرسن چرا مرغ مجلسی بوی پیاز خام میده
علتش اینه که شعله زیاد بوده و پیاز قبل از آب انداختن نیمسوز شده
توی این روش حتماً پیاز رو کف قابلمه بریزید و بقیه مواد روی اون قرار بگیره تا پیاز توی بخار و آب مرغ کم کم بپزه و شیرین بشه
یادتون باشه وقتی پیاز بهخوبی کاراملی میشه، نه تنها بوی خامی نداره، بلکه عطر و طعم مرغ مجلسی رو چند برابر خوشمزهتر میکنه.
خیلی ها میپرسن چرا مرغ مجلسی آب نمیندازه دلیلش به شعله و در قابلمه برمیگرده
اگر شعله زیاد باشه، قبل از اینکه پیاز و مرغ فرصت کنن آب بندازن، همهچی خشک میشه و دیگه آبی توی قابلمه نمیمونه
همچنین اگه در قابلمه رو باز کنید، بخار خارج میشه و مرغ خشک میشه
مرغ رو روی شعلهی خیلی کم بذارید و در قابلمه رو محکم ببندید
فقط همون حرارت ملایم و بخار باعث میشه مرغ آب بندازه و توی آب خودش بپزه.
البته این یه چراغ قوه معمولی نیست
یه چراغ قوه گردن کلفت که هم قیمت یه ساندویچه!
برای از بین بردن بوی زهم مرغ چند تا راه وجود داره
اول اینکه مرغ رو به هیچ عنوان خام سرخ نکنید، چون منافذش بسته میشه و بوی زُهم داخل گوشت حبس میشه
بهترین راه اینه که مرغ رو توی آب پیاز، سیر، فلفل دلمهای و هویج بذارید بپزه
این ترکیب مثل یه عطر طبیعی عمل میکنه و کل بوی زُهم رو میگیره
علاوه بر این، اضافه کردن زعفرون دمکرده و کمی برگ بو عطر مرغ مجلسی رو شاهکار میکنه
پس به جای ادویه زیاد، به پیاز و زعفرون اعتماد کنید.
مدلهای مختلفی داشتم ولی این کلاً فرق میکنه!
دیگه محاله با آینه فابریک ماشین حتی نیم ساعت طاقت بیاری
دیدت رو انقدر گسترش میده که هیچ نقطه کوری نمیمونه.
شبها هم دیگه نوربالای بقیه اذیتت نمیکنه.
روی هر ماشینی هم نصب میشه، ماشینو عوض کنی راحت میبریش رو بعدی.
چون نرم و لطیفه میتونی همیشه توش زندگی کنی😂
بهترین هدیه اول برای خودت بعد برای کسی که دوستش داری
من برای دخترم خریدم بیشتر از حد انتظارم ذوق کرد
هنوز قانع نشدی پتو کوسه ای بخری؟ ویدیو رو ببین😂🤣
چرا مرغ سفت میشود
سوال مهم دیگه اینه که چرا مرغ سفت میشود؟
اگه مرغ روی حرارت بالا و سریع پخته بشه، گوشت خشک و سفت درمیاد
همچنین باز و بسته کردن زیاد در قابلمه باعث میشه رطوبت مرغ از بین بره و بافتش حالت لاستیکی پیدا کنه
برای اینکه مرغ مجلسی مثل کره نرم بشه، باید شعله خیلی کم باشه و زمان پخت طولانی
اگه نکات این طرز تهیه مرغ مجلسی رو رعایت کنید، گوشت مرغ انقدر نرم میشه که خودش از استخون جدا میشه.