کیک یزدی، شیرینی خوش عطر و خوشمزه سنتی
هر وقت بوی هل و گلابش تو خونه میپیچه، آدم رو بیهوش میکنه!
تو این پست، طرز تهیه کیک یزدی خانگی رو با همه نکات ریز و فوت و فن هاش برات آماده کردم
تا راحت تو خونه یه کیک نرم و پفکی داشته باشی.
مواد اولیه مورد نیاز برای طرز تهیه کیک یزدی ساده خوشمزه را می توانید بر اساس جدول زیر آماده کنید.
مواد مورد نیاز | مقدار لازم |
---|---|
آرد سفید شیرینی پزی | ۱ و ۱/۲ پیمانه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
شکر | ۲/۳ پیمانه |
روغن مایع | ۱/۲ پیمانه |
ماست پر چرب | ۲/۳ پیمانه |
بیکینگ پودر | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
گلاب | ۳ قاشق غذاخوری |
هل آسیاب شده | ۱/۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱/۴ قاشق چایخوری |
ابتدا تخم مرغ ها را کمی زودتر از یخچال بیرون بیاورید تا هم دما با محیط شوند
این کار باعث می شود موقع هم زدن بهتر پف کنند
حالا تخم مرغ ها را در یک ظرف بزرگ بشکنید و به آن شکر و پودر هل اضافه کنید
با همزن خوب بزنید تا جایی که رنگ مواد روشن و بافتی کش دار و کرم رنگ پیدا کند.
در این مرحله روغن مایع و ماست پرچرب را به مواد قبلی بیفزایید
حدود یک دقیقه دیگر هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند
سپس گلاب را اضافه کرده و در حد مخلوط شدن هم بزنید.
آرد، بیکینگ پودر و نمک را در ظرفی جداگانه مخلوط کرده و 3 بار الک کنید تا سبک و هوادهی شود
حالا این ترکیب را کم کم به مایع کیک اضافه کنید و هم بزنید
برای جلوگیری از گلوله شدن آرد، می توانید از همزن با سرعت پایین استفاده کنید تا در نهایت مایعی صاف و یکدست داشته باشید
هم زدن زیاد بعد از اضافه کردن آرد باعث سفت شدن کیک میشه
پس دور کند همزن یا لیسک دستت باشه و فقط تا وقتی یکدست شد، هم بزن.
حالا مواد کیک یزدی آماده شد.
قالب کیک یزدی یا قالب های کاپ کیک را آماده کنید
یعنی اول آن ها را با کمی روغن یا کره چرب کرده و سپس آرد بپاشید تا کیک به راحتی از قالب جدا شه
حالا قالب ها را فقط تا دو سوم با مواد کیک پر کنید تا جای کافی برای پف کردن داشته باشند
برای اینکه روی کیک ها گنبدی شکل شود، میتوانید با چاقوی چرب یک برش سطحی روی آنها بزنید
در صورت تمایل هم کمی کنجد یا پسته خرد شده رویشان بپاشید.
سینی فر را آماده کرده و قالب ها را روی آن بچینید
فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و سینی را داخل فر قرار دهید
حدود 20 تا 30 دقیقه بعد کیکها پخته می شوند
اگر دیدید سطحشان روشن مانده، برای 2 دقیقه آخر حالت گریل را روشن کنید تا روی کیکها طلایی و خوشرنگ شوند.
کیک یزدی تازه و خوشبو آماده است!
می توانید آن ها را همراه چای یا هر نوشیدنی دلخواه سرو کنید و لذت ببرید.
برای تهیه یک کیک یزدی خوش طعم و با کیفیت، در صورت دسترسی میتوانید به جای روغن مایع معمولی از روغن محلی و سنتی یزد استفاده کنید.
همچنین میتوانید داخل قالب ها از کاغذ روغنی مخصوص کیک یزدی یا کاپ کیک استفاده کنید
در این صورت نیازی به چرب کردن یا آردپاشی قالب نخواهد بود.
برای طرز تهیه کیک یزدی در توستر سه عدد تخممرغ را همراه با شکر در یک کاسه بریزید و با همزن بزنید تا مخلوط سفید روشن شود و پف کند
بعد دو سوم پیمانه روغن و دو سوم پیمانه ماست را اضافه کنید و با قاشق در یک جهت هم بزنید تا مواد یکدست شوند
دو قاشق چایخوری بیکینگپودر، نصف قاشق چایخوری وانیل، پودر هل و کمی نمک را اضافه کرده و هم بزنید
سپس مقدار کمی گلاب اضافه کنید و دوباره هم بزنید
دو و نیم پیمانه آرد سفید را الک کرده و به تدریج به مواد اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید
مایع کیک را داخل قالب های کاپ کیک کمی چرب شده بریزید و هر قالب را تا دو سوم پر کنید
با چاقو یک علامت + روی کیک ها ایجاد کنید و در صورت تمایل کمی پودر پسته، کنجد یا گل رز خشک شده روی آن ها بپاشید
حالا بالا و پایین توستر را با دمای ۲۰۰ روشن کنید و سینی توستر را در طبقه بگذارید و توری توستر را هم در وسط بگذارید
بعد از گرم شدن توستر، کیکها را داخل آن قرار دهید
دمای توستر در ده دقیقه اول روی ۲۰۰ درجه باشد و سپس آن را به ۱۶۰ درجه کاهش دهید.
البته این یه چراغ قوه معمولی نیست
یه چراغ قوه گردن کلفت که هم قیمت یه ساندویچه!
فکر میکردم شاید الکی باشه اما واقعا معجزه میکنه
واقعا انقدر هوا سبک میشه دلت نمیاد از خونه بری بیرون.
دوستم خریده بود و امتحانشو پس داده بود
من با اطمینان کامل از کاراییش خریدم
3 تا کابل داره که به فندکی و باتری و برق شهری وصل میشه
با پنل خورشیدی هم کار میکنه
تو هم رده های خودش فوق العاده خوش قیمته
راحت توی صندوق عقب جا میشه، تو یک کلام عالی هستش.
طرز تهیه کیک یزدی با شیر
برای طرز تهیه کیک یزدی با شیر تخم مرغ ها را در یک کاسه بریزید و با همزن برقی مخلوط کنید
در صورت نبودن همزن برقی، می توانید با همزن دستی یا چنگال به سرعت مواد را هم بزنید
حالا روغن، شکر، وانیل، شیر و گلاب را به مواد اضافه کرده و ۴ تا ۵ دقیقه به خوبی هم بزنید تا یکدست شوند
آرد را الک کرده و کم کم به مواد اضافه کنید، سپس مخلوط کنید
مایع کیک را روی کاغذهای تارت بریزید
در صورت تمایل، مقداری پودر دارچین یا کنجد برای تزئین روی کیک ها بپاشید
کاغذهای تارت را روی سینی بچینید و بگذارید کیک ها حداقل ۳۰ دقیقه در دمای ۱۵۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد بپزند
کیک یزدی آماده است، نوش جان!