این کیک راستش آسونترین و خوشمزهترین کیکیه که تا حالا درست کردم!
یه سری نکات ساده ولی مهم نوشتم، حتما رعایت کنین تا کیک پف کنه و نرم و لذیذ بشه
روی این کیک خوشمزه میتونید هر کرم یا خامهای که دوست دارید بزنید
خلاصه بگم: حتما درستش کنین، عاشقش میشین.
مواد لازم | برای 6 نفر | برای 12 نفر | برای 24 نفر |
---|---|---|---|
شکر | ½ پیمانه | 1 پیمانه | 2 پیمانه |
کره | ¼ پیمانه | ½ پیمانه | 1 پیمانه |
تخممرغ | 1 عدد | 2 عدد | 4 عدد |
وانیل | 1 قاشق چایخوری | 2 قاشق چایخوری | 4 قاشق چایخوری |
آرد سفید | ¾ پیمانه | 1 و ½ پیمانه | 3 پیمانه |
بیکینگ پودر | ⅞ قاشق چایخوری | 1 و ¾ قاشق چایخوری | 3 و ½ قاشق چایخوری |
شیر | ¼ پیمانه | ½ پیمانه | 1 پیمانه |
حالا وقتشه بریم سراغ طرز تهیه کیک ساده، یه سری نکات و فوت و فن های ریز برات نوشتم
حتما رعایت کن که نتیجه کارت دقیقاً مثل یه شیرینیپزی حرفهای دربیاد.
اولین قدم توی طرز تهیه کیک ساده خوب، آماده کردن فر و قالبشه
فر رو بذار روی 175 درجه سانتیگراد (350 فارنهایت) تا حسابی داغ بشه
چون اگه کیک رو بذاری توی فر سرد، هیچوقت خوب پف نمیکنه و از همون اول بازندهای!
برای این که کیک به دیواره ها نچسبه حتما این نکته رو رعایت کن:
قالب کیک رو با کره یا روغن جامد خوب چرب کن بعد یه لایه نازک آرد روش بپاش.
اینجا مرحلهایه که کیفیت کیک رو تعیین میکنه
کره باید در دمای اتاق باشه، نه خیلی سفت نه خیلی شل
کره نرم (نه آبشده) رو با شکر بزن تا رنگش روشن بشه و بافتش پفکی و سبک بشه
وقتی شکر رو با کره میزنی، هوا بینشون گیر میکنه و همین هوا بعداً توی فر باعث پف و نرمی کیک میشه
حالا نوبت تخممرغهاست، یکییکی اضافه کن و هر بار فقط در حد مخلوط شدن هم بزن
آخرش هم وانیل رو بریز تا اون بوی خوش و خاص کیک خانگی رو داشته باشی.
آرد و بیکینگ پودر رو توی یه کاسه جدا با هم مخلوط و الک کن
بخاطر اینکه آرد گلوله نشه و نتیجهاش یه کیک نرم بشه
بعد کمکم به موادی که توی مرحله قبل درست کردی اضافه کن
یه مقدار از آرد بریز، یه مقدار شیر اضافه کن، دوباره آرد، دوباره شیر…
هر بار که چیزی اضافه کردی، فقط یه کوچولو هم بزن، نه زیاد.
فقط در حدی بزن که مواد قاطی بشن، نتیجه زیادی هم زدن میشه کیک سفت و لاستیکی.
مایع کیک رو بریز توی قالبی که آماده کردی
اون نکاتی که برای نچسبیدن کیک گفتم رو هم حتما رعایت کن
یعنی قالب کیک رو با کره یا روغن جامد چرب کن و بعد یه لایه نازک آرد بپاش روش
بعد تکون بده که آرد پخش بشه و مقدار اضافه آرد رو خالی کن.
قالب رو بذار توی قسمت وسط فر، بالا یا پایین فر همیشه حرارتش نامتعادله، وسط بهترین نقطه هستش
حدود 30 تا 40 دقیقه زمان میبره، ولی ساعتت رو ملاک قرار نده، خلالدندون بهترین قاضیه!
یه خلال وسط کیک فرو کن، اگه تمیز بیرون اومد یعنی کیک آمادهست
نکته خیلی مهم: توی 20 دقیقه اول به هیچ وجه در فر رو باز نکن
تغییر دما باعث میشه کیک وسطش فرو بره و همه زحماتت هدر بره.
کیک رو از فر دربیار ولی سریع از قالب خارج نکن، بذار 10 دقیقه توی قالب بمونه تا بافتش خودش رو بگیره
بعد دورش رو با یه چاقو آزاد کن و برگردون، حالا صبر کن کاملاً سرد بشه
بعد هر چی دوست داری روش بزن: خامه، کرم شکلاتی، یا حتی یه پودر قند ساده
ولی یادت باشه روی کیک گرم چیزی نزن بذار اول خنک بشه.
آره، میتونی شکلات، پوست رندهشدهی پرتقال، گردو، کشمش یا پودر کاکائو بهش اضافه کنی
فقط دقت کن حجم مواد خشک تغییر نکنه که بافت کیک خراب نشه.
میتونین با سلیقه خودتون کیک رو تزئین کنین و یه کیک تولد خوشگل و خوشمزه درست کنین.
حتما این کیک ساده رو درست کن و نوش جان کن و نتیجشو بهم بگو!😋
اگه موقع درست کردن کیک سوالی برات پیش اومد حتما بپرس
یا خودم یا بقیه دوستانی که میخونن راهنماییت میکنیم.
حالا چرا کیک بوی تخم مرغ می گیرد، بوی تخممرغ معمولاً به خاطر اینه که:
وانیل کافی استفاده نشده
تخممرغها تازه نبوده یا زیادی بوده
مایع کیک خوب هم نخورده و تخممرغ کامل با بقیه مواد مخلوط نشده
حتما تخممرغ رو دونهدونه اضافه کن و خوب هم بزن تا یکدست بشه.
حالا چرا کیک خمیر میشه، چند تا دلیل داره
وقتی کیک رو تست میکنی، خلال دندون باید کاملاً تمیز بیرون بیاد، اگه حتی یه کم مایع خام بهش چسبیده بود، یعنی باید بیشتر بپزه.
البته این یه چراغ قوه معمولی نیست
یه چراغ قوه گردن کلفت که هم قیمت یه ساندویچه!
چرا کیک ترک میخوره، ترک خوردن کیک یعنی سطحش زودتر از داخل پخته و سفت شده
وقتی روی کیک زود بسته بشه، مایع داخل هنوز در حال پف کردنه و فشار میاره به سطح سفتشده
در نتیجه سطح کیک باز میشه و ترک میخوره
این مشکل معمولاً به خاطر ایناست:
همیشه قالب رو دو سوم پر کن، نه بیشتر، و بذار کیک توی طبقه وسط فر بپزه.
میشه این کیک رو به جای قالب بزرگ، به صورت کاپ کیک درست کرد؟
صد در صد! با همین دستور میتونی حدود ۱۲ تا کاپکیک داشته باشی
فقط زمان پخت کمتر میشه، حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه
اگه میخوای کاپ کیک ها ظاهر قشنگتری داشته باشن، قالب رو تا دو سوم پر کن، نه بیشتر.
چرا کیک خشک میشه، چندتا علت میتونه داشته باشه:
بیش از حد توی فر مونده، زمان رو کنترل کن و تست خلالدندون یادت نره
مواد خشک بیشتر از حد استفاده شده یا مایع کافی نبوده
یا کرهات کمتر از مقدار دستور بوده.
چرا کیک پف نمیکنه یا وسطش میخوابه؟
دلیل اصلیش معمولاً دو تا چیزه:
فر رو از قبل گرم نکردی یا در فر رو زود باز کردی، شوک دمایی باعث میشه کیک وسطش بخوابه
مایع کیک رو زیاد هم زدی، اینطوری کیک سفت و سنگین میشه
همیشه بیکینگ پودر تازه استفاده کن و تاریخ انقضاش رو چک کن، چون عامل اصلی پف کیکه.
ساخت برند خوش نام فورد آمریکا
بودنش نسبت به نبودنش مثل بودن و نبودن برق تو خونست
قابلیت پاشیدن کف هم داره
یه کف یکنواخت، روی تمام سطح خودرو ایجاد میکنه
فقط کافیه با یه دستمال نرم کف رو بمالید و بعد آب کشی کنید
به نسبت قیمت بی نظیره، در خریدش شک نکنید.
من چیزی نمیگم تست چراغ قوه رو گذاشتم خودت ببین
به حدی قوی هستش که بالای 1000 متر رو به راحتی میزنه
باتری 19200 میلی آمپره، یعنی اندازه یه پاور بانک
حتی میشه باهاش گوشیتون هم شارژ کنین!!!
دنبال قوی تر از این نباش با این قیمت تو خریدش شک نکن.
چرا کیک یک طرفه پف میکند
حالا چرا کیک یک طرفه پف میکند، دلیل این مشکل یکی از این موارد هستش:
همیشه قالب رو دقیقاً وسط فر بذار، حتماً بیکینگ پودر رو با آرد الک کن تا یکدست پخش بشه.