سلام امروز میخوام یه قورمه سبزی بهتون آموزش بدم که عطر و بوش همه رو بیهوش میکنه
خیلی ساده براتون مرحله به مرحله توضیح دادم
اگه میخوای قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده بشه حتما نکاتی که توی بخش نظرات نوشتم رو هم بخون
درست کنین و نوش جان کنید جای مارو هم خالی کنین.
برای طرز تهیه قورمه سبزی برای 4 نفر مواد اولیه مورد نیاز رو براتون توی جدول نوشتم
اول مواد لازم رو آماده کن و بعد خیلی راحت طبق آموزش جلو برو
طعم این قورمه سبزي خوشمزه هیچوقت از یاد آدم نمیره.
مواد لازم برای ۴ نفر | مقدار مواد |
---|---|
گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
سبزی خورشتی | ۵۰۰ گرم |
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی | ۱۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
لیمو عمانی | ۴ عدد |
روغن مایع | به اندازه لازم |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
آب نارنج ، آبغوره و زردچوبه | به اندازه لازم |
اول از همه باید لوبیا قرمز رو بخیسانید تا هم نفخش گرفته بشه و هم زودتر بپزه
بهترین کار اینه که از شب قبل لوبیا رو توی کاسه آب بذارید تا حسابی خیس بخوره.
برای اینکه لوبیا سبکتر و راحتتر هضم بشه، بهتره توی این مدت دو سه بار آبش رو عوض کنید
این کار باعث میشه هم نفخش کامل گرفته بشه و هم موقع پخت نرمتر بشه.
پیاز رو نگینی خرد کنید و داخل قابلمه با کمی روغن تفت بدید تا سبک و شفاف بشه
بعد کمی زردچوبه و در صورت تمایل فلفل سیاه اضافه کنید
دوباره هم بزنید تا عطر ادویهها آزاد بشه.
حالا گوشت شسته شده رو که قورمه ای خرد کردید داخل قابلمه بریزید
قطعهها رو کوچیکتر در نظر بگیرید تا هم زودتر بپزن و هم ظاهر خورش قورمه سبزی قشنگتر بشه
گوشت رو با پیاز و ادویه کمی سرخ کنید تا رنگش تغییر کنه و کمی سرخ بشه.
لوبیای خیس خورده رو آبکش کنید و به قابلمه اضافه کنید
حالا لوبیا قرمز رو هم یکی دو دقیقه تفت بدید
بعد حدود سه لیوان آب اضافه کنید.
حرارت رو زیاد کنید تا آب جوش بیاد
بعد شعله رو کم کنید و بذارید حدود دو ساعت گوشت و لوبیا به آرامی بپزن
توی این فاصله سبزی خورشتی رو بعد از شستشو و پاک کردن ساطوری خرد کنید و آماده سرخ کردن بشید.
سبزی رو با کمی روغن توی تابه جدا خوب سرخ کنید
هرچی سبزی بیشتر سرخ بشه، رنگ خورش قورمه سبزی تیرهتر و خوشرنگتر میشه
ولی انقدر هم سرخ نکنید که همهی خاصیتش از بین بره
بعد از حدود یک ساعت پخت گوشت و لوبیا، سبزی سرخشده رو به قابلمه اضافه کنید.
لیمو عمانیها رو از وسط نصف کنید و تخمههاشو دربیارید تا خورش تلخ نشه
بعد همراه کمی آبغوره یا آب نارنج و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید.
نمک رو بذارید وقتی گوشت کامل پخت اضافه کنید، چون زودتر باعث سفت شدن گوشت میشه
اگه دیدید آب خورش کم شده، فقط آب جوش اضافه کنید.
تو ۱۵ دقیقه آخر، خورش رو بچشید و اگه لازم بود کمی نمک، فلفل یا ادویه دیگه اضافه کنید
وقتی قورمه سبزی حسابی جا افتاد و روغن انداخت، توی ظرف سرو بریزید و همراه برنج نوش جان کنید.
حتما درست کنین و نوش جان کنین، اگه سوالی داشتین بپرسین من یا بقیه عزیزانی که میخونن راهنماییتون میکنیم.
یکی از فوت و فن های مهم در پخت قورمه سبزی اینه که خورش حسابی روغن بندازه
این کار نه تنها ظاهر خورش رو براق و خوشرنگ میکنه، بلکه طعمش رو هم چند برابر بهتر میکنه
راز اصلی طرز تهیه قورمه سبزی روغن انداخته، سرخ کردن درست سبزی هست
هرچی سبزی رو بیشتر و بهتر سرخ کنید، خورش شما خوشرنگتر و روغنیتر میشه
یه نکته جالب دیگه هم اینه که بعد از پخت گوشت و لوبیا، میتونید یه تکه یخ کوچیک داخل خورش بندازید
این شوک حرارتی کمک میکنه خورش روغن بیندازه و جا بیفته.
یکی از دوستان توی انجمن پرسیده بود سبزی چی بریزم که بوش تا هفت تا خونه اونور بره
اونجا دقیق نسبت سبزی هارو توضیح دادم
سبزی قورمه سبزی چیست اینجا کلیک کنید بخونین
ترکیب اصلی سبزی قورمه سبزی معمولا شامل تره، جعفری، شنبلیله، گشنیز و اسفناج هستش.
برخلاف سبزی آش یا کوکو، سبزی قورمه سبزی باید خیلی ریز خرد بشه
اگه سبزی درشت باشه، خورش خوب جا نمیفته و ظاهرش هم جذاب نمیشه
برای خرد کردن هم بهتره از یه چاقوی تیز استفاده کنید تا سبزی له نشه و رنگش خراب نشه
هرچی سبزی ریزتر باشه، خورش شما روغن بیشتری میندازه و خوشعطرتر میشه.
چون نرم و لطیفه میتونی همیشه توش زندگی کنی😂
بهترین هدیه اول برای خودت بعد برای کسی که دوستش داری
من برای دخترم خریدم بیشتر از حد انتظارم ذوق کرد
هنوز قانع نشدی پتو کوسه ای بخری؟ ویدیو رو ببین😂🤣
فکر میکردم شاید الکی باشه اما واقعا معجزه میکنه
واقعا انقدر هوا سبک میشه دلت نمیاد از خونه بری بیرون.
دوتا اسپری کن ببین چطوری حال و هوای خونه عوض میشه
نفس که میکشی، حس میکنی همه چی نو شده
یه عطر ملایمی میاد که حال آدمو خوب میکنه
حجمش هم خیلی زیاده و بهصرفهست.
قورمه سبزی جا افتاده و خوشمزه
مهمترین علامت یک قورمه سبزی خوشمزه و جا افتاده اینه که وقتی خورش رو میکشید، آب و مواد از هم جدا نباشن
یعنی سبزی، گوشت و لوبیا یکدست با آب خورش مخلوط باشن و جدا از هم به چشم نیان
نکته دیگه اینه که وقتی خورش رو روی برنج میریزید، نباید آبش مثل سوپ کف بشقاب جمع بشه
برای جلوگیری از این حالت، در پایان پخت صبر کنید تا آب اضافی خورش تبخیر بشه و خورش شروع کنه به روغن انداختن
اون موقع وقتشه که از روی حرارت بردارید.