search in becharkh جستجو در بچرخ
پروفایل

رفع مشکل پیامک “هشدار غیر قانونی بودن دستگاه” از سامانه همتا

چگونه پیامک “هشدار غیر قانونی بودن دستگاه” از سامانه همتا را حل کنیم؟

رفع مشکل پیامک “هشدار غیر قانونی بودن دستگاه” از سامانه همتا
146 نفر آنلاین

پیامک هشدار غیر قانونی بودن دستگاه

پیامک هشدار:

 دستگاه با مشخصات زیر جزء دستگاه‌های قانونی ثبت ‌شده نمی‌باشد و از تاریخ ******** در شبکه سرویس نخواهد گرفت.

پیامک هشدار غیرقانونی بودن دستگاه به دلیل عدم ثبت شماره IMEI دستگاه در سامانه همتا ارسال می‌شود. در ادامه به بررسی دلایل ارسال این پیامک و راهکارهای موجود برای رفع آن پرداخته شده است. لازم به ذکر است که در حال حاضر تمام برندهای تلفن همراه تحت پوشش طرح رجیستری قرار دارند و سایر دستگاه‌های دارای سیم‌کارت نیز بر اساس زمان‌بندی مشخص به این طرح افزوده خواهند شد.

حل پیامک هشدار غیرقانونی بودن دستگاه در سامانه همتا

اگر پیامکی مبنی بر غیرقانونی بودن دستگاه از سامانه همتا دریافت کرده‌اید، برای رفع مشکل می‌توانید شرایط زیر را بررسی کنید.

استفاده از جای سیمکارت دوم

اگر دستگاه شما دارای دو جای سیم‌کارت است و پیش از طرح رجیستری تنها از یکی از آن‌ها استفاده کرده‌اید، احتمالاً پس از قرار دادن سیم‌کارت در اسلات دوم، پیام هشدار دریافت کرده‌اید. در این حالت، باید با استفاده از فرآیند "افزودن دستگاه"، شماره IMEI هر دو اسلات دستگاه را در سامانه همتا ثبت کنید.

جابجایی سیم‌کارت‌ها در دستگاه دو سیم‌کارت

اگر دستگاه شما دارای دو جایگاه سیم‌کارت است و سیم‌کارت‌های خود را بین این اسلات‌ها جابجا کرده‌اید (به عنوان مثال سیم‌کارت جدیدی را در جایگاه اصلی قرار داده‌اید)، ممکن است پیام هشدار دریافت کنید. برای رفع این مشکل، کافی است سیم‌کارت اصلی که در سامانه همتا ثبت شده است را به جایگاه اصلی بازگردانید. همچنین می‌توانید از طریق فرآیند انتقال مالکیت، سیم‌کارت جدید را در سامانه ثبت کنید تا مشکل حل شود.

دستگاه شما به‌صورت غیرقانونی وارد شده است

در چارچوب طرح رجیستری، دستگاه‌هایی که قبل از اجرای این طرح در کشور فعال نبوده‌اند یا از راه‌های قانونی وارد نشده‌اند، قادر به استفاده دائمی از خدمات شبکه‌های مخابراتی نخواهند بود و پس از ۳۰ روز قطع خواهند شد. برای بررسی قانونی بودن دستگاه خود می‌توانید از طریق سامانه‌ همیاب24 استعلام بگیرید.

اگر دستگاه شما به‌صورت غیرقانونی وارد شده و پس از شروع طرح رجیستری فعال شده است، پیام هشدار برای شما ارسال می‌شود. باید توجه داشته باشید که امکان ثبت این دستگاه‌ها وجود ندارد و در صورتی که پس از خرید متوجه این موضوع شدید، می‌توانید با ارائه فاکتور به فروشنده مراجعه و دستگاه را پس دهید. فروشنده موظف است یا وجه پرداختی شما را بازگرداند یا یک دستگاه ثبت‌شده قانونی به شما ارائه دهد.

در صورت عدم همکاری فروشنده، می‌توانید از طریق نهادهای نظارتی مانند سازمان تعزیرات حکومتی یا سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، به‌صورت آنلاین شکایت ثبت کنید تا موضوع توسط این نهادها پیگیری شود.

مسافر هستید و شناسه IMEI دستگاه خود را ثبت نکرده‌اید

مسافرانی که گوشی خود را از خارج از کشور خریداری می‌کنند، باید شناسه IMEI دستگاه خود را در سامانه مربوطه ثبت کنند. اگر این شناسه ثبت نشود، دستگاه نمی‌تواند به‌صورت دائم از خدمات شبکه‌های مخابراتی داخل کشور استفاده کند و پس از ۳۰ روز قطع خواهد شد.

یکی از دلایل دریافت پیام هشدار غیرقانونی بودن دستگاه این است که یک مسافر بدون ثبت دستگاه خود، از آن در شبکه داخلی استفاده کرده باشد. اگر شما مسافر هستید و دستگاهی را که قبل از اجرای طرح رجیستری در داخل کشور فعال نبوده، وارد کرده‌اید و قصد دارید بیشتر از ۳۰ روز از خدمات اپراتورهای داخلی استفاده کنید، می‌توانید به‌صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری دستگاه خود را ثبت کنید.

همچنین اگر به خدمات رومینگ بسنده کنید، نیازی به پرداخت عوارض برای ثبت دستگاه نخواهید داشت.

دستگاه شما تعمیر شده و شماره IMEI تغییر کرده است

باید توجه داشته باشید که شماره IMEI به‌عنوان شناسه‌ی یکتای دستگاه‌های دارای سیم‌کارت شناخته می‌شود و هرگونه تغییر در این شناسه غیرقانونی است. بنابراین، اگر نیاز به تعمیر دستگاه خود دارید، حتماً اطمینان حاصل کنید که شماره IMEI دستگاه در طول فرآیند تعمیر تغییری نکند. (این شماره معمولاً روی جعبه دستگاه درج شده است.)

اما اگر پس از تعمیر، شماره IMEI دستگاه شما تغییر کرده است و امکان بازگرداندن آن به وضعیت قبل توسط تعمیرکار وجود ندارد، سامانه همتا فرآیندی به نام "ثبت تعمیری" در نظر گرفته است. با استفاده از این فرآیند، می‌توانید شناسه جدید IMEI دستگاه را ثبت و جایگزین شناسه قبلی کنید.
در نتیجه، یکی از دلایل دریافت پیام هشدار غیرقانونی بودن دستگاه می‌تواند تغییر شماره IMEI پس از تعمیر باشد.

دستگاه به دلیل تخلف در فرآیند ثبت، غیرقانونی شده است

اگر در ثبت دستگاه تخلفی رخ داده باشد، مثلاً استفاده از روش‌های غیرمجاز مانند ثبت به عنوان دستگاه مسافری برای دستگاه‌های قاچاق یا کپی کردن شناسه قانونی از دستگاه‌های دیگر، سامانه مربوطه این دستگاه‌ها را شناسایی و آن‌ها را از شبکه قطع خواهد کرد.

در چنین شرایطی، دستگاه‌های غیرقانونی به هیچ وجه قابل بازگشت به وضعیت قانونی نیستند و دیگر نمی‌توانند از خدمات شبکه‌های اپراتوری کشور استفاده کنند.

بنابراین هنگام خرید تلفن همراه به نکات زیر توجه کنید:

  1. از خرید دستگاه‌هایی که تحت عنوان دستگاه مسافری به‌عنوان دستگاه نو و تجاری فروخته می‌شوند، خودداری کنید. اگر دستگاه شما واردات مسافری قانونی داشته اما همچنان غیرقانونی ثبت شده، حتماً آن را به فروشنده بازگردانید.
  2. اگر در استعلام اصالت دستگاه از طریق کد #7777* یا سامانه‌های دیگر مشخصات دستگاه مانند برند یا مدل با مشخصات فیزیکی آن مطابقت ندارد، از خرید دستگاه صرف‌نظر کرده و آن را به فروشنده پس دهید.

تماس با مرکز پشتیبانی همتا

اگر دستگاه شما تحت هیچ‌یک از شرایط ذکر شده قرار نمی‌گیرد، اما همچنان پیام هشدار غیرقانونی بودن آن را دریافت کرده‌اید، پیشنهاد می‌شود که با مرکز پشتیبانی همتا از طریق شماره ۰۹۶۳۶۶ تماس بگیرید و مشکل خود را با کارشناسان مربوطه مطرح کنید.

چگونه شماره IMEI دستگاه را پیدا کنیم؟

شماره IMEI دستگاه شما به تعداد اسلات‌های سیم‌کارت آن بستگی دارد. این شناسه معمولاً بر روی جعبه دستگاه، پشت باتری یا با شماره‌گیری کد #06#* قابل مشاهده است. هنگام استفاده از سامانه رجیستری، باید 15 رقم اولیه این شناسه را بدون استفاده از هرگونه علامت اضافه مانند ممیز یا خط تیره وارد کنید.

آنباکس و بررسی سامسونگ گلکسی a05 - تست دوربین

پرطرفدارترین و بهترین گوشی تا 5 میلیون تومن

× بعدی قبلی

نظر شما چیه؟

هنوز نظری ثبت نشده است
نظر خود را به اشتراک بگذارید

سوال های کاربران

شما هم سوالی دارید؟

ثبت سوال در انجمن