با توجه به این نکته که با جابجایی دسته دنده میتوان از خلاص بودن خودرو مطلع شد سوالی پیش می آید که آیا گرفتن کلاچ در زمان روشن کردن خودرو های دنده دستی لازم است؟
وظیفه ی کلاچ انتقال قدرت میان خودرو و گیربکس و قطع آن در زمان لازم است.
موتور مولدی است که سوخت را به نیروی حرکتی تبدیل میکند ونیروی حرکتی تولید شده به گیربکس منتقل میشود و گیربکس این نیرو را به چرخ ها منتقل میکند.
زمانی که پایتان را روی کلاچ میگذارید اتصال بین موتور و گیربکس را قطع می کنید در نتیجه نیرویی از موتور به گیربکس منتقل نمی شود که ماشین حرکت کند.
اکثرا بر این باورند که وقتی دنده در وضعیت خلاص است نیروی اضافه ای بر روی موتور نیست زیرا کلاچ عملا نیرو را از موتور میگیرد اما در سمت دیگر نیرو منتقل نمی شود ولی در واقعیت کلاچ خودرو در زمان خلاص بودن دنده ها هم باری را بر موتور خودرو اعمال میکند.
این بار اعمال شده بسیار اندک است و به همین دلیل به طور معمول نیازی به گرفتن کلاچ در زمان روشن کردن خودرو نیست اما در مورد خودرو هایی که موتور ضعیفتری دارند یا در هوای سرد به ین دلیل که مجموع روغن های به کار رفته در مسیر انتقال قدرت غلیظ تر شده اند کلاج نیروی اضافه بیشتری را به موتور وارد میکند و به این علت گفته میشود در زمستان هنگام روشن کردن خودرو کلاچ گرفته شود.
البته میتوان گفت در مورد خودروهایی که موتور آنها بهخوبی تنظیم شده است و وضعیت باتری مناسبی دارند این کار ضروری نیست ولی بسیاری از رانندگان برحسب عادت در هنگام روشن کردن خودرو کلاچ میگیرند.
این موضوع بخصوص در مورد خودروهای قدیمی تر عمومیت بیشتری دارد و به همین خاطر برای چنین خودروهایی توصیه میکنیم در روزهای سرد زمستان، پیش از روشن کردن خودرو پدال کلاچ را فشار دهید. در مورد سایر خودروها اگر استارت خودرو بهخوبی عمل میکند و خودرو در هوای سرد بهراحتی روشن میشود نیازی به این کار نیست اما فشردن پدال کلاچ کمی از بار روی سیستم استارت کم میکند و بیضرر است.