توصیه میکنم آش رشته خوشمزه امروز رو زیاد درست کنین چون با این دستور پخت هیچکس سیر نمیشه
حتما بخش نظرات رو هم بخونین
برای اینکه دستور پخت رو راحت بتونین اجرا کنین، فوت و فن های خوشمزه تر شدن رو انتهای مطلب توی بخش نظرات براتون نوشتم.
برای طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر مواد اولیه مورد نیاز رو توی جدول براتون نوشتم
وقتی مواد لازم رو آماده کردین، خیلی راحت طبق آموزش جلو برین
طعم این آش رشته هیچوقت از یاد مهمون هاتون نمیره.
مواد لازم | مقدار لازم برای ۴ نفر |
---|---|
لوبیا سفید | نصف پیمانه |
لوبیا چیتی | نصف پیمانه |
نخود | یک پیمانه |
عدس | یک پیمانه |
سبزی آشی | ۵۰۰ گرم |
سیر | ۸ حبه |
پیاز | ۲ عدد بزرگ |
نعناع خشک | ۲ قاشق غذاخوری |
رشته آش | به اندازه کافی |
کشک | به اندازه کافی |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
یکی از نکات مهم در پخت آش رشته، خیساندن حبوباته
این کار باعث میشه هم زمان پخت کمتر بشه و هم نفخ حبوبات از بین بره
برای این کار، هر کدام از حبوبات رو جداگانه در ظرفی بریزید، روی اون آب بگیرید و اجازه بدید حدود ۵ تا ۶ ساعت خیس بخورن
در این مدت، یکی دو بار هم آبشون رو عوض کنید تا کاملاً نفخ از بین بره و آماده پخت بشن.
نخودها رو آبکشی کنید، داخل قابلمه بریزید و حدود ۴ تا ۵ لیوان آب اضافه کنید
قابلمه رو روی حرارت متوسط قرار بدید تا نخودها به آرامی بپزن و نرم بشن، اما له نشن
بعد از پخت از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
در یه قابلمه دیگه، لوبیاها رو بریزید و حدود ۵ لیوان آب اضافه کنید
ابتدا حرارت رو زیاد کنید تا آب جوش بیاد، بعد حرارت رو متوسط کنید تا لوبیاها کم کم بپزن
مراقب باشید لوبیاها بیش از حد نرم نشن
فقط در حدی که با گاز زدن حس کنید پخته کافیه
بعد از پخت، اونها رو از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
سبزی آشی رو پاک کنید، خوب بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافیش گرفته بشه
بعد روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا کاملاً خشک بشه
سپس سبزی ها رو در اندازه متوسط خرد کنید و کنار بگذارید
زیادی ریز نکنید چون بافت آش بهتر حفظ میشه.
پیازها رو پوست بگیرید، نگینی خرد کنید و داخل تابه ای که روغنش داغ شده بریزید
با حرارت ملایم تفت بدید تا کم کم طلایی و خوشرنگ بشن
در پایان، پیاز داغ رو داخل ظرفی بریزید و کنار بگذارید.
در حالی که پیازها سرخ میشن، سیرها رو هم پوست بگیرید و خرد کنید
بعد از اینکه پیازها رو از تابه خارج کردید، سیرها رو داخل همون تابه بریزید
در صورت نیاز کمی روغن اضافه کنید و سیرها رو فقط تا زمانی که بوی خوششون بلند بشه تفت بدید
حواستون باشه زیاد سرخ نشن تا خواصشون از بین نره.
حالا توی همون تابه ای که باهاش پیاز و سیر رو سرخ کردین اگه روغنش کم بود، کمی روغن اضافه کنید
وقتی داغ شد، نعناع خشک رو بریزید و مدام هم بزنید تا نسوزه
به محض اینکه رنگ نعناع کمی تیره شد، تابه رو از روی حرارت بردارید و چند لحظه هم بزنید تا خنک بشه و سیاه نشه.
در قابلمه مخصوص پخت آش رشته، حدود یک سوم حجمش آب بریزید و روی حرارت زیاد قرار بدید تا جوش بیاد
وقتی آب جوشید، عدس رو توی آبکش میریزیم و میشوریم، بعد به آب جوش اضافه میکنیم
بعد از اون هم نخود و لوبیای پخته رو داخل آب در حال جوش بریزید تا مواد با هم شروع به پخت کنن.
بعد از اضافه کردن حبوبات، آب از جوش میفته، پس صبر کنید تا دوباره آب به جوش بیاد
بعد سبزی آشی رو بریزید و کمی نمک (حدود نصف قاشق مرباخوری) اضافه کنید تا رنگ سبزی حفظ بشه
سپس نیمی از پیازداغ، سیرداغ، نعناع داغ و کمی زردچوبه داخل قابلمه بریزید
در این مرحله به هیچ وجه درب قابلمه رو نبندید و اجازه بدید آش با حرارت ملایم حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بپزه تا سبزیها کاملاً جا بیفتن.
وقتی سبزیها پختن، رشتهها رو از وسط نصف کنید و داخل آش رشته بریزید
حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بعد، طعم آش رو بچشید و در صورت نیاز نمک بیشتری اضافه کنید.
اگر دوست دارید آش کشک دار باشه، در همین مرحله کشک رو هم به آرامی اضافه کنید
ابتدا کشک رو اضافه کرده و طعم آش رو بچشید، در صورت نیاز کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید
در تمام مراحل، اگر حس کردید آب آش کم شده، فقط از آب جوش استفاده کنید تا طعم مواد تغییر نکنه.
در نهایت آش رشته رو داخل کاسه بریزید، با پیازداغ، سیرداغ، نعناع داغ و کمی کشک تزئین کنید و نوش جان کنید.
این طرز تهیه آش رشته خوشمزه رو حتما درست کنین و نوش جان کنین
دوست دارین آموزش بعدی چی باشه؟
هر کسی برای آش رشته یه فوت و فن های خاصی داره! 😋
اگه شما هم روش خوشمزهتری بلدی یا ترفند خاصی داری، حتما توی بخش نظرات برامون بنویس
ما عاشق امتحان کردن روشهای جدیدیم!
سبزی آشی رو ریز نکنید، خرد متوسط و بدون ساقه باعث میشه رنگ و بافت آش بهتر باشه
همیشه از رشته مخصوص آش باکیفیت استفاده کنید تا در حرارت زیاد خمیر نشه
دقت کنید که کشک خودش شور هست، پس حتماً طعم آش رشته رو هر دفعه بچشید تا شور نشه
کمی روغن باعث لعابدار و خوشبو شدن آش میشه، پس ازش غافل نشید
کشک رو داخل آش نجوشونید چون ممکنه بریده بشه، فقط در انتهای پخت، وقتی حرارت ملایمه، اضافه کنید
از نظر بهداشتی، کشک رو جداگانه حدود ۲۰ دقیقه بجوشونید تا آماده مصرف بشه
تره رو جدا از بقیه سبزی ها خرد کنید تا طعم تندش زیاد غالب نشه
اگر از آب قلم استفاده کردید به دلیل چربی طبیعی موجود در آب قلم، روغن یا کره کمتری به آش اضافه کنید.
من چیزی نمیگم تست چراغ قوه رو گذاشتم خودت ببین
به حدی قوی هستش که بالای 1000 متر رو به راحتی میزنه
باتری 19200 میلی آمپره، یعنی اندازه یه پاور بانک
حتی میشه باهاش گوشیتون هم شارژ کنین!!!
دنبال قوی تر از این نباش با این قیمت تو خریدش شک نکن.
قسمت متحرک برای مخفی کردن شماره هم داره
کیفیتش تماما فلز هست اصلا تو خریدش شک نکنید.
مدلهای مختلفی داشتم ولی این کلاً فرق میکنه!
دیگه محاله با آینه فابریک ماشین حتی نیم ساعت طاقت بیاری
دیدت رو انقدر گسترش میده که هیچ نقطه کوری نمیمونه.
شبها هم دیگه نوربالای بقیه اذیتت نمیکنه.
روی هر ماشینی هم نصب میشه، ماشینو عوض کنی راحت میبریش رو بعدی.
علت خمیر شدن آش رشته
اگه آش درست کردی و خمیری شده و ظاهرش بد شده
یکی از دلایل خمیر شدن آش رشته استفاده بیش از حد از رشته هستش
زیاد ریختن رشته باعث خمیری شدن آش میشه
بهتره رشته ها رو کم کم به قابلمه اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا میزان مناسبش رو تشخیص بدید
این کار کمک میکنه آش نه بیش از حد سفت بشه و نه آبکی
یکی از دلایل دیگه به خاطر استفاده از قابلمهی کوچیکه
برای پخت یه آش لعاب دار، حتماً از قابلمهای استفاده کنید که فضای خالی زیادی بالای مواد داشته باشه
اینطوری رشته ها موقع پخت و جا افتادن به هم نمیچسبن و له نمیشن.